Tässä ovat Vuoden samppanja ja kuohuviini 2018

Valitsimme Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin nyt kolmannen kerran. Kuohuviinien ykköspaikan nappasi ranskalainen crémant ja samppanjoista parhaaksi valittiin jo toisen kerran sama tyylikkään harmoninen samppanja.

Vuoden samppanja

Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

564737, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Charles Heidsieck
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
53,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Raadin kommentti: Valinta osui tänä vuonna jo toisen kerran samaan samppanjaan, jonka valitsimme Vuoden samppanjaksi myös vuonna 2016. Vaikka samppanjavalikoima laajenee Alkossa, alle 70 euron hintaisia huippusamppanjoita ei vakiovalikoimaan juurikaan ole tullut lisää. Tänä vuonna kolmen parhaan samppanjan joukkoon ylsivät myös tyylikkäästi kehittyneet Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brut 2006 ja Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime Champagne Brut 2006. Erittäin herkullisia molemmat.

 

Vuoden kuohuviini

Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014

580417, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / AC Crémant d’Alsace / Ranska
Fernand Engel
Chardonnay
17,90 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Raadin kommentti: Vuoden kuohuviinivalinnassa oli loppusuoralla kolme hyvin tasaväkistä kuohuviiniä. Tyylikkään ranskalaisvoittajan rinnalla maaliviivalla kamppailivat herkullisen hedelmäinen saksalainen Spürnasen Riesling Brut 2015 ja ryhdikkään raikas Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut Etelä-Afrikasta. Cremantin valitsimme voittajaksi, koska se oli kaikkein tyylikkäin, harmonisin ja elegantein. Hieno viini.


Viini Wine Awards

Viini Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös 14.11. järjestettävä gaala-illallinen, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Viini Wine Awards palkittiin viime vuoden parhaana juhlana. Lue lisää täältä.

Liput tulevat myyntiin syyskuussa. viiniwineawards.fi


Näin valinta tehtiin

Viini-lehdenAntti Rinta-Huumoja Juha Berglundmaistoivat Vuoden samppanja valintaa tehdessä kaikki Alkon vakiovalikoiman samppanjat, jotka maksoivat korkeintaan noin 70 euroa ja jotka he olivat aikaisemmin arvioineet viiden tähden viineiksi.

Vuoden kuohuviini valikoitui 13 kuohuviinin joukosta, jotka Rinta-Huumo ja Berglund ovat Viinistä Viiniin -kirjassaan ja lehden uutuusarvioissa arvioineet parhaimmiksi. Viinit löytyvät Alkon vakiovalikoimasta, eivätkä ole niin kutsuttuja kertaostoja. Maistelut tehtiin sokkona ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista.

Lisää laadukkaita kuohuviinejä Kuohuviini-lehdessä (ilm. 26.4).