Vuoden hanaviinit 2018 on valittu!

Vuoden hanaviinit on valittu. Ykköseksi kiilasivat tänä vuonna muhevan herkullinen kalifornialainen punaviini ja raikkaan hedelmäinen saksalainen valkoviini. Vuoden punainen hanaviini on mehevän muheva Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2016 Kaliforniasta. Valkoinen hanaviinivoittaja on mineraalisen raikas saksalainen Deep Roots Riesling Trocken 2017.

Vuoden punainen hanaviini

Gnarly Head Old Vine Zinfandel hanapakkaus 2016

950648, Alkon tuotesivu
Punaviini / Lodi / Kalifornia, Yhdysvallat
Gnarly Head Wines
35,99 € (3 l)
Paikallinen ekosertifiointi
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

 

 

 

Vuoden valkoinen hanaviini

Deep Roots Riesling Trocken hanapakkaus 2017

510238, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Pfalz / Saksa
Drei Winzer
Riesling
36,50 € (3 l)
Uutuus
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

 

 

 

Raadin kommentti:

Hyvän hanaviinin tulee olla helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen, koska hanapakkausviinejä käytetään usein seurusteluviineinä ja ruokajuomina isommillekin seurueille, joissa yhtä yhteistä suosikkiviinityyliä on vaikea löytää. Viinin pitäisi taipua myös esimerkiksi buffetpöydässä useille ruokalajille.

Tänä vuonna huomioimme kiinnittyi sekä valko- että punaviinien keskenäiseen samankaltaisuuteen – jäimme kaipaamaan hiukan rohkeammin valtavirrasta poikkeavia hanapakkauksia.

Punaviineissä tuntuu nyt olevan muodissa kypsän hedelmäiset, jäännössokeriset ja hyvin muhevat punaviinit, joissa on hillomaisiakin piirteitä.

Valkoviineistä erotimme kolme eri trendiä: yrttisen mausteiset ja vihreäsävyttäiset hapokkaat sauvignon blancit, suutuntumaltaan leveämmät ja täyteläisemmät chardonnay-tyyppiset viinit sekä kukkaiset ja raikkaan hedelmäiset rieslingit.

Meitä viehätti vuoden hanapakkausvalintojen lisäksi punaisista eniten Da Sergio Organic 2017, Antiche Terre Solo Passione Rosso 2015 ja viime vuoden voittaja 2u Duas Uvas 2017 -viinit. Valkoviinien puolelta loppusuoralla olivat voittajan lisäksi Casillero del Diablo Chardonnay 2016, Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2017, Tausendhügel Dry Riesling 2017 ja Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 2016.