Vuoden 2017 Viiniravintola

Palkitsimme Viiniwineawards -gaalassa vuoden viiniravintolan 2017. Se on tunnelmaltaan ainutlaatuinen Baskeri ja Basso bistro.

Baskeri ja Basso bistro

Kaksi vuotta sitten avatun helsinkiläisen Baskeri & Basson hienous piilee viinitarjonnan ja herkullisen, sopivan yksinkertaisen ruoan lisäksi ainutlaatuisessa tunnelmassa. Tunnelman takana ovat Niki ”baskeri” Thieulon ja Kalle ”basso” Kiukainen ja heidän henkilökuntansa, joiden välityksellä intohimo viineihin ja ruokaan välittyy asiakkaille. Tunnelma on lämminhenkinen sekoitus nykyajan satamaromantiikkaa ja pariisilaista bistroa, höystettynä kynttilän valolla ja loistavalla palvelulla.

”Kaupunki on täynnä ravintola-alan ammattilaisia mutta harva pystyy tuottamaan tällaista meininkiä. Tila on tietenkin uniikki mutta parasta on lämpimän tunnelman ja kovan meiningin kontrasti. Meillä välitetään, että sä tulit”, hihkuu ravintoloitsija Niki Thieulon.

Viinilista on sopivan kattava ja tarjoaa jokaiselle jotakin, mukana on muutama klassikko mutta paljon uusia tuttavuuksia kuten natural-viinejä tai viinejä virallisten laatuluokiteltujen viinialueiden ulkopuolelta.

”Hurahdin natural-viineihin ja palat loksahtivat kohdilleen. Halusin räjäyttää Suomen viiniskenen, ja hommahan räjähti heti Baskeri & Basson avauduttua. Kiirettä on pitänyt.” naurahtaa Thieulon.  Erityiskiitos ja -maininta myös vuosi sitten avautuneelle Baskeri & Basson ja sen henkilökunnan omistamalle BasBas & Staff -viinibaarille, joka on auki joka päivä myös sunnuntaisin.

Viini Wine Awards

Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaille viineille ja viini-ilmiöille myös marraskuussa järjestetty tapahtuma, jossa juhlittiin vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja.