Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini 2019

Valitsimme Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin yli 50 maistetun kuohujuoman joukosta. Molemmat voittajaviinit tulevat Ranskasta, ovat loistavia aperitiivijuomia, mutta toimivat myös herkullisina ruokajuomina illallispöydässä.

 

Ruinart Champagne Brut

577177, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Ruinart
Chardonnay, Pinot Noir
57,96 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

”Vuoden samppanja 2019 on hienostunut, tyylikkään harmoninen ja monivivahteinen. Samainen samppanja nappasi voiton myös vuonna 2017, todistettavasti siis hieno viini.”

 

 


 

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2012

917397, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / AC Crémant d’Alsace / Ranska
Bestheim
Pinot Blanc
19,99 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

”Vuoden kuohuviini 2019 on tyylikäs ranskalainen crémant. Valinta oli harvinaisen yksimielinen ja syntyi ennätysajassa, uusinta maistamisia tai pitkiä keskusteluja ei voittajan suhteen tarvinnut käydä. Viini erottui muista finalisteista poikkeuksellisen tyylikkäällä harmonisuudella, sekä monivivahteisen hienostuneella aromikkuudella.”

 


Näin valinta tehtiin

Viinilehden Vuoden samppanjaa valitessa maistettiin sokkona kaikki Alkon vakiovalikoiman samppanjat, jotka ovat saaneet lehtemme aikaisemmissa viiniarvioissa viisi tähteä ja maksavat korkeintaan 85 euroa.

Vuoden kuohuviiniä valittaessa maistettiin niin ikään sokkona aikaisempien viiniarvioiden parhaimmisto. Kaikki kuohuviinit löytyvät Alkon vakiovalikoimasta ja maksavat kalleimmillaan 25 euroa.

Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat viinit ja valitsivat voittajat ennen viinien paljastamista.

Voittajaviinit julkaistaan Viinilehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa. Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, Viinilehti.fi -sivuilta sekä Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.