Wine Awards Palkitsee Vuoden Viinit

Marraskuu on laatuviinien juhlaa. Toinen Viini Wine Awards järjestetään Helsingissä 14.11.

Wine Awards -merkki koristaa Viini-lehden Vuoden viinivalintoja. Se on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös marraskuussa toista kertaa järjestettävä tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja.

Viini-lehti on valinnut Vuoden valko- ja punaviinin vuodesta 2004 lähtien. Viinikulttuurin kasvun myötä perinteisten valintojen rinnalle on viime vuosina noussut uusia kategorioita. Esimerkiksi alkuvuodesta Viini-lehti valitsee Vuoden valkoisen ja punaisen luomuviinin ja huhtikuussa Vuoden samppanjan ja kuohuviinin.

Kaikki valinnat noudattavat samoja perusperiaatteita. Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat Alkon vakiovalikoiman viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistellaan sokkona. Lajinsa parhaat viinit päätyvät Viini-lehden vuoden viini -ehdokkaiksi. Näitä arvioidaan vielä useampaan kertaan – loppuvaiheessa niin, että niiden alkuperä on tiedossa.

Myös yleisö saa osallistua: vuoden valko- ja punaviiniehdokkaat kerrotaan Viini-lehdessä ja vanha.viinilehti.fissä etukäteen, jotta viininystävät voivat tutustua niihin ja nimetä omat suosikkinsa. Yleisöäänestyksen tulokset kerrotaan viinivalintojen julkistuksen yhteydessä.

Viini Wine Award -gaalassa 14.11 Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä paljastetaan tämän vuoden valko- ja punaviini. Lisäksi siellä palkitaan myös muiden kategorioiden voittajat ja juhlitaan suomalaista viinikulttuuria. Lipun myynti tapahtumaan alkaa syyskuussa.

Viini Wine Awardsin kategoriat ja julkistuspäivämäärät 2018

Vuoden valkoinen luomuviini (8.2, Viini-lehti 1/2018)
Vuoden punainen luomuviini (8.2, Viini-lehti 1/2018)
Vuoden kuohuviini (26.4, Viini-lehden Kuohuviini-teemalehti 2018)
Vuoden samppanja (26.4, Viini-lehden Kuohuviini-teemalehti 2018)
Vuoden rosee (24.5, Viini-lehti 4/2018)
Vuoden valkoinen hanaviini (21.6, Viini-lehti 5/2018)
Vuoden punainen hanaviini (21.6, Viini-lehti 5/2018)
Vuoden valkoviini (14.11. Wine Awards, Viini-lehti 8/2018)
Vuoden punaviini (14.11. Wine Awards, Viini-lehti 8/2018)