Nämä ovat Vuoden punaviini ja Vuoden valkoviini 2018!

Palkitsimme Vuoden parhaat viinit jo viidennentoista kerran! Viini-lehden Vuoden punaviini 2018 on chileläinen pinot noir ja Vuoden valkoviini 2018 itävaltalainen grüner veltliner.

Vuoden punaviini

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016

475537, Alkon tuotesivu
Punaviini / Valle de Leyda / San Antonio, Chile
Viña Leyda
Pinot Noir
15,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Arvio

Kypsän marjainen, lähes hillomainen tiivis tuoksu on punasäväytteinen, muistuttaen kirsikoita, mansikoita ja vadelmia. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on maultaankin tiivis ja intensiivinen. Siinä on notkea ja suunmyötäinen suutuntuma. Kokonaisuus on nuorekas, mutta silti monivivahteinen ja lempeiden hedelmähappojen ansiosta myös eloisa. Jälkivaikutelma on pitkä ja tyylikäs.

Ruokasuositus: Riistalinnut sekä pitkään haudutetut pataruoat.

Vuoden valkoviini

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016

552587, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kamptal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Steininger
Grüner Veltliner
18,40 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Arvio

Erittäin hedelmäinen, puhtaan omenainen, persikkainen, meloninen ja mineraalisen mausteinen, pippurinen tuoksu. Täyteläinen, kuiva, mutta lähes eksoottisen hedelmäinen maku toistaa tuoksun vivahteet. Mausta voi erottaa lisäksi sitruksien ja yrttien sävyjä. Eloisa hapokkuus tuo ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan, persikan kiveä aromeiltaan muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Täyteläiset, punalihaiset kala- ja runsaat äyriäisruoat.

Yleisöäänestyksen voittajaviinit

Lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan kuuden Vuoden viini -finalistin joukosta. Parhaaksi punaviiniksi äänestettiin Valdifalco Morellino Di Scansano 2016. Saman viinin vuosikerta 2015 valittiin aiemmin tänä vuonna Vuoden luomupunaviiniksi.

Yleisön mielestä paras valkoviini on Trimbach Riesling Réserve 2016.

Osallistujien kesken arvotun Riedel-lasipaketin (arvo 260 €) voitti Lea Rahtu, Peipohjalta. Onnea!

Viini Wine Awards

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistetaan sokkona. Parhaat kolme valko- ja punaviiniä päätyvät vuoden viini -ehdokkaiksi. Harmonisen kokonaisuuden ja luonteikkuuden lisäksi viinin tulee olla Alkon vakiovalikoimassa ja korkeintaan 30 euron hintainen. Useiden uudelleenmaistamiskertojen jälkeen Juha ja Antti valitsevat finalistien joukosta voittajat.