Vuoden 2017 Roseeviini

Viini-lehden valinta vuoden parhaaksi roseeviiniksi on Zähringer Pinot Noir Rosé. Viini on kypsän marjainen, raikas ja tyylikäs kesäjuoma Saksasta. Valinta tehtiin toukokuussa 2017 ja julkistettiin Viini-lehden numerossa 4/17.

Vuoden roseeviini

Zähringer Pinot Noir Rosé 2016

432237, Alkon tuotesivu
Roseviini / Qualitätswein Baden / Saksa
Wilhelm Zähringer
Pinot Noir
12,89 € (0,75 l)
Luomu, uutuus
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Perustelu

Badenin alueelta Saksasta tulevassa viinissä yhdistyy viehättävä kypsä marjaisuus, puhdaspiirteinen raikkaus, tasapainoinen suutuntuma ja harmoninen tyylikkyys. Vaikka viinissä on häivähdys makeutta, on se kokonaisuutena hyvin eloisa.

Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistavat ja arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistetaan sokkona ja valinta on heidän yhteisensä.

Roseeviinitastingiin hankittiin kaikki Alkoon toukokuun ensimmäisen viikon loppuun mennessä saapuneet uutuusroseet ja Rinta-Huumon sekä Berglundin aikaisemmin parhaimmiksi arvioimat jo pidempään valikoimassa olleet roseeviinit.

Roseet maistettiin sokkona. Sokkona arvioidessa tuottajan, maan tai alueen maine ei pääse vaikuttamaan arvioihin – pakkauksesta tai etiketistä puhumattakaan. Päätös vuoden roseeviinistä tehtiin, ennen pullojen paljastamista.

Lisää roseeviiniarvioita löytyy Viini-lehdestä 4/17 (ilm. 26.5.).