Finalistit Vuoden punaviiniksi ja Vuoden valkoviiniksi 2018 on valittu!

On aika valita jälleen Vuoden punaviini ja Vuoden valkoviini. Osallistu yleisöäänestykseen ja voit voittaa hienon Riedelin Veritas-sarjan lasipaketin (8 kpl, arvo 260 euroa)! Äänestä suosikkiasi täällä.

PUNAVIINIEHDOKKAAT

Valdifalco Morellino di Scansano 2016 Katso viiniarvio!

Coto de Imaz Gran Reserva 2011 Katso viiniarvio!

VALKOVIINIEHDOKKAAT

Trimbach Riesling Réserve 2016  Katso viiniarvio!

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016 Katso viiniarvio!

Äänestä!

Miten voittaja valitaan?

Kaikki finalistiviinit ovat ansainneet täydet viisi tähteä viiniasiantuntijoidemme Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi sekä viinin hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden, alkoholin ja mahdollisen jäännössokerin miellyttävä harmonia. Ehdokasviinit ilmentävät hienosti tuotantoalueen tai rypälelajikkeen ominaispiirteitä.

Tämän vuoden finalistiviinit edustavat sekä vanhaa että uutta viinimaailmaa. Punaviinifinalistien joukossa ehdolla on myös Viini-lehden vuoden luomupunaviini 2018. Se täyttää kaikki finalistiviineille asetetut kriteerit, eikä kilpailusta ole rajattu pois luomuviinejä.

Juhan ja Antin valinta Vuoden valko- ja Vuoden punaviiniksi julkistetaan Viini Wine Awards-gaalaillallisella 14.11. Samassa tilaisuudessa kerrotaan myös yleisöäänestyksen voittajaviinit ja palkitaan vuoden viininystävä ja -viiniravintola. Valinnat ovat luettavissa seuraavassa Viini-lehden numerossa, joka ilmestyy 15.11.