Viini Wine Awards 2018 – menu ja reseptit

Viini Wine Awards -palkintogaalassa nautittiin upea neljän huippukokin laatima menu! Jokaisesta ruokalajista löydät reseptin klikkaamalla ruokalajin nimeä tai osoitteesta tai menemällä osoitteeseen viinilehti.fi.

Keittiön tervehdys
Rapeaa kylmäsavuhärkää, ruby-suklaata ja timjamia

Vuoden samppanja 2018
Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve

***
Kuhaa à la Antti Vahtera
Mausteista öljyä ja briossia

Vuoden valkoviini 2018
Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016

***
Paahdettua maa-artisokkaa à la Linnea Vihonen
Pikkelöityjä rouskuja, rapeaa kvinoaa, ´kaviaaria´ ja hollandaise

Vuoden roseeviini 2018
Escapada Vinho Verde Rosé 2017

***
Ylikypsää porsaanposkea à la Arto Rastas
Valkosipuli-perunapyree, sieniä ja kasviksia Burgundin tyyliin

Vuoden punaviini 2018
Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016

***
Juustolautanen
Tête de Moine
Le Gruyère Rèserve
Appenzeller Extra

Vuoden punainen hanaviini 2018
Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2016

***
Suklaa-mantelitorttua à la Markus Aremo
Portviinillä maustettua viikunaa ja mantelijäätelöä

Carsin Cadillac 2009